Vattentäta vågar står emot damm och vatten

Den här artikeln är en betald annons.

Arbetar du i en krävande miljö där det behövs produkter som klarar av de hårda krav som ställs – som kanske en vattentät våg?

IP-klassificering

Här finns ett brett utbud av högpresterande, vattentäta och dammtäta vågar. Den här typen av vågar kategoriseras efter IP-klassificering, vilket betyder Ingress Protection. En IP-klassificering består av ett tvåsiffrigt nummer. Den första siffran visar graden av skydd mot fasta föremål, som damm och grus. Den andra siffran visar vilken grad av skydd vågen har mot vätskor. Desto högre IP-klass en våg har, desto bättre tål den så väl smuts, damm som vatten. En lägre siffra, som exempelvis IP 65, är dammtät och klarar av en tillfällig kontakt med vätskor, som att använda en fuktig trasa för att göra rent den. IP 66 är en våg som är dammtät och som tål ett tillfälligt uppehåll i våta miljöer, som en tillfällig nedsänkning i vattnet. Om vågen är klassificerad med IP 68 är den givetvis dammtät, men även konstruerad att tåla återkommande användning i våta miljöer samt att sänkas ner i vatten.

Damm- och vattentäta vågar i många utföranden

Du hittar dammtäta och vattentäta vågar i en stor mängd olika utföranden. Vare sig det är en mindre våg för att använda i ett kök eller en stor våg som ska brukas på ett lager, lär du finna det du söker här. Om du investerar i en av dessa vågar, blir du en stolt ägare till en våg som är högkvalitativ, robust och tålig samt som även har en snygg design. Ett litet tips är att om du är på jakt efter en våg som ska användas i kök, är rekommendationen att välja en med IP-skydd – allt för att den ska stå emot damm och kunna rengöras med trasa. Detta är särskilt viktigt om det gäller ett bageri där det ständigt flyger runt mycket mjöl i luften.