Jubileumsvasan svt

Jubileumsvasan – SVT Play

Jubileumsvasan | SVT Play

Jubileumsvasan körs den 12:e februari mellan Sälen och Mora och ska vara identiskt med första skidloppet som genomfördes 1922.

Jubileumsvasan körs den 12:e februari mellan Sälen och Mora och ska vara identiskt med första skidloppet som genomfördes 1922. En jury har utsett 139 deltagare som ska genomföra loppet i tidsenliga kläder och utrustning, det betyder tårem, näbbskor och vadmalsbyxor. Det kommer att vallas med tjära och avnjutas buljong, ägg och mjölk vid kontrollerna. Vi får följa några av de utvalda deltagarna inför loppet.

Västerbottensåkare skidade rekordsakta i Jubileumsvasan

Västerbottensåkare skidade rekordsakta i Jubileumsvasan | SVT Nyheter

13 feb. 2022 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Kiwi Isaksson från Umeå kammade hem ett nytt rekord under Jubileumsvasan. Tillsammans med Emmalina Mattsson från Malungs Idrottsförening skidade hon mellan Sälen och Mora på 18 timmar och 38 minuter.

Vasaloppet som år 1922 – men startar med helt ny …

Vasaloppet som år 1922 – men startar med helt ny bansträckning | SVT Nyheter

14 jan. 2022 — Starten för Jubileumsvasan kommer att ske i Sälens by, på samma ställe som det första Vasaloppet startade 1922. Alltså inte som i dag med …

Jubileumsvasaloppet, där 139 åkare ska åka från Sälen till Mora i minst sagt traditionell stil, kommer att gå i en delvis annan sträckning jämfört med hur loppet ser ut i dag. Men jubileumsåkarna kommer ändå att passera i stort sett alla de klassiska vasaloppskontrollerna.

Jubileumsvasan – SVT Play – Webb-TV.nu

Jubileumsvasan – SVT Play

Jubileumsvasan körs den 12:e februari mellan Sälen och Mora och ska vara identiskt med första skidloppet som genomfördes 1922. Jubileumsvasan på SVT Play.

Vasaloppet.TV

Välkommen till Vasaloppets vintervecka 2023. Anmäl dig på www.vasaloppet.se. Jubileumsvasan 12 …

Följ och ta del av allt som rör Vasaloppet – sommar som vinter. Historiska klipp, tränings- och kosttips, och självklart direktsändningar under arrangemangen. Vasaloppets egen playtjänst.

Sveriges Television följer deltagare inför Jubileumsvasan

Vasaloppet – Sveriges Television följer deltagare inför Jubileumsvasan

24 jan. 2022 — Jubileumsvasan körs den 12 februari mellan Sälen och Mora, och ska så långt det är möjligt vara identiskt med det första Vasaloppet som …

Jubileumsvasan körs den 12 februari mellan Sälen och Mora, och ska så långt det är möjligt vara identiskt med det första Vasaloppet som genomfördes 1922. En jury har utsett 139 deltagare som ska åka loppet i tidsenliga kläder och utrustning, det betyder träskidor, tårem, näbbskor och vadmalsbyxor. Det kommer att vallas med tjära och avnjutas buljong, ägg och mjölk vid kontrollerna. SVT följer några av de utvalda deltagarna inför loppet, se avsnitten här redan nu. Jubileumsvasan direktsänds sedan av Vasaloppet i playtjänsten Vasaloppet.TV.

Jubileumsvasan 2022 sänds live i Vasaloppet.TV

Vasaloppet – Jubileumsvasan 2022 sänds live i Vasaloppet.TV

26 okt. 2021 — Nu har de 139 deltagarna i Jubileumsvasan skickat in dokumentation på sin utrustning inför återskapandet av det första Vasaloppet som …

Träskidor tjäras in, skomakare engageras för att tillverka bindningar, militära överskottslager söks igenom efter kläder samtidigt som ullmössor stickas och vadmalsbyxor sys upp. Nu har de 139 deltagarna i Jubileumsvasan skickat in dokumentation på sin utrustning inför återskapandet av det första Vasaloppet som inleder firandet av Vasaloppets 100-årsjubileum på plats. Det är även klart att det unika loppet kommer att sändas live i Vasaloppets egen playtjänst, Vasaloppet.TV.

Keywords: jubileumsvasan svt, svt jubileumsvasan, jubileumsvasan svt play, svt play jubileumsvasan